Kako aktivirati način brez beleženja zgodovine ali zasebnega načina v brskalniku Mozilla Firefox

Ko brskamo po naših priljubljenih spletnih straneh, kot tudi, ko prenašamo vsebino prek interneta, pogosto izgubimo vpogled v dejstvo, da za seboj pustimo vse pomembne podatke, s katerimi bi morali biti bolj previdni.

Če teh informacij ne želite deliti z obiskanimi spletnimi stranmi ali z osebami, s katerimi lahko delite ta računalnik, priporočamo, da uporabite način brez beleženja zgodovine ali zasebni način, ki ga uporablja večina brskalnikov, na primer Mozilla Firefox .

Zahvaljujoč tej funkciji boste lahko navigirali zasebno, ne da bi kdorkoli vedel, kaj počnete, ko ste povezani.

Delovanje tega sistema je zelo preprosto, saj bomo lahko izvedli skoraj vse enake akcije kot v skupnem oknu brskalnika, vendar s prednostjo, da vaša zgodovina brskanja ali prenosi ne bodo registrirani.

Kako aktivirati način brez beleženja zgodovine v brskalniku Firefox

Če želite v brskalniku Firefox aktivirati način brez beleženja zgodovine, morate odpreti brskalnik in odpreti meni, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu aplikacije.

Ko je bila razmeščena, morate izbrati možnost Novo zasebno okno, in voila, lahko krmarite, ne da bi kdorkoli vedel, kaj počnete.

Če želite zagotoviti, da ta način deluje, morate videti, da se bo odprlo novo okno z vijoličnim simbolom maske v desnem kotu. Kadarkoli je ta funkcija prisotna, boste v načinu brez beleženja zgodovine.

Seveda lahko tudi odprete zasebno brskanje v Mozilli z bližnjicami na tipkovnici:

V sistemu Windows s tipkama Ctrl + Shift + P

V računalniku Mac s funkcijo Shift + P + P

Na ta preprost način boste lahko zasebno brskali po brskalniku Mozilla Firefox. Nikoli več vam ne bo treba skrbeti za informacije, ki so na voljo, ko brskate po priljubljenih spletnih mestih.

Kako konfigurirati Firefox, da vedno uporablja zasebno brskanje?

Po drugi strani pa, če že veste, da se vsakič, ko brskate, želite izogniti temu, da bi Mozilla Firefox shranil informacije ali sledi, ki jih pustite med prehodom po vaših priljubljenih spletnih mestih, obstaja zelo preprost način, da to izbiro določite.

To lahko storite v razdelku zasebnosti v možnostih Firefoxa. Ko ste tam, morate iti v Zasebnost in varnost, nato pa v razdelek Zgodovina. Odpre se spustni meni, v katerem morate izbrati možnost Nikoli si zapomni zgodovine.

V bistvu boste na ta način, tudi če boste pozabili prilagoditi svojo izkušnjo brskanja, preprečili, da bi se program spomnil, kaj ste počeli, ko ste ga navigirali.

Vsekakor pa morate v teh primerih upoštevati, da morate vnesti vnaprej določeno konfiguracijo, tudi če zgodovina ni shranjena, na vrhu vsakega okna ne boste videli vijolične maske.

Če se hkrati želite vrniti na običajni način brskanja, v katerem so shranjeni vaši podatki o brskanju, morate opraviti zgornje korake, pri čemer izklopite možnost Nikoli ne pozabite zgodovine.